Estetisk tandvård

Estetisk tandvård eller kosmetisk tandvård är en process som även kallas för restauration. Det innebär om att återskapa och förbättra tandens form och färg. För varje enskilt fall kan flera typer av restauration föreslås, den slutliga metoden beror på det konkreta problem, tandens individuella egenskaper och patientens önskemål.
Tandläkarklinik Solna använder enbart moderna metoder för estetisk tandvård.
Vi bygger på en skadad tand med hjälp av komposit för att täcka en glugg eller förlorad flis. Vid allvarligare skador föreslår vi tandimplantat alltså titanrot som sätts i käkbenet. För att återställa tandens naturliga utseende använder vi skalfasad/porslinfasad. Porslinfasad använder vi vid missfärgade tänder som ej går att bleka eller allmänt för att förbättra tandens utseende.
Tandblekning är också en populär metod för att förbättra missfärgade tänder och patientens leende. Det finns att välja bland 8 olika tandbleknings nyanser.
Boka en undersökning/konsultation till en av våra duktiga tandläkare så lägger han upp en behandlingsplan enligt dina önskemål samt ett kostnadsförslag samråd.